Počinje nova faza izgradnje biciklističke staze na području općine Novo Sarajevo

07.06.2018. 08:32 / Izvor: Akta.ba
Počinje nova faza izgradnje biciklističke staze na području općine Novo Sarajevo

Trenutno se radi na pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju biciklističke staze.

Kao što je javnost već upoznata, počinje nova faza izgradnje biciklističke staze na području općine Novo Sarajevo, na dijelovima Vilsonovog šetališta, te skori završetak radova uz Bulevar Zmaja od Bosne.

"Imajući u vidu značaj ovog projekta, koji je rezultat zajedničkog rada Gradske uprave Grada Sarajeva, Općine Novo Sarajevo, te tima projektanata i inžinjera koji su na projektu angažovani, zahvaljujemo se građanima na strpljenju i razumijevanju. Također,  želimo informisati javnost da ovim neće biti okončan projekat. Naime, trenutno se radi na pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju biciklističke staze i na preostalom dijelu do spoja sa općinom Novi Grad, čime će se oformiti funkcionalna, cca 5km duga cjelina biciklističke saobraćajne infrastrukture", rekli su iz Gradske uprave.

Budući da su istovremeno u toku i neki drugi infrastrukturni projekti na području općine Novo Sarajevo, poput rekonstrukcije vodovodne mreže na dijelovima uz transverzale, izgradnja taktilnih površina za slijepa i slabovidna lica, kao i da je izgradnja biciklističke staze u Vilsonovom šetalištu uslovljena izgradnjom I transverzale, neki dijelovi biciklističke staze uskoro neće moći biti završeni i u potpunosti stavljeni u upotrebu, a na način kako je to dato projektnim rješenjem.

Do finalizacije projekta koji će u budućnosti dovesti do smanjenja saobraćajnog zagušenja i poboljšanja kvalitete života u našem gradu, trudićemo se da smanjimo neugodnosti našim građanima, te se još jednom zahvaljujemo na razumijevanju i podršci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije