Investicije / PROJEKTI

Počinje obnova Robne kuće Patrija u centru Prijedora

14.09.2018. 09:04 / Izvor: Akta.ba

U centru Prijedora uskoro će početi pripremni radovi za rekonstrukciju Robne kuće Patrija, koju je nakon višegodišnje agonije zbog neriješenih imovinskih odnosa, od austrijske kompanije Heta kupilo preduzeće "MG MIND" iz Mrkonjić Grada. 

Izrada projektnog rješenja za novi izgled Patrije je u završnoj fazi, a uz robnu kuću je planirana i izgradnja novog gradskog trga. 

"Patrija" će biti rekonstruisana u novi savremeni, multifunkcionalni poslovno – trgovački centar, uz ugostitetljske objekte poput restorana na vrhu. Objekat će biti proširen, a toku je i rješavanje imovinskih odnosa, kazao je u telefonskom razgovor za RTRS u vlasnik MG MIND-a i kupac Patrije Mladen Milanović. 

On dodaje da će Patria zadržati čuveno ime, a najavljuje da će u ovom objektu biti otvoren tržni centar. Do kraja godine radiće se na obnovi vodovodne, elektro i toplovodne mreže i klimatizacije, a na proljeće počinje rekonstrukcija objekta. 

Robna kuća Patria u Prijedoru nekada je bila jedan od najreprezentativnijih trgovačkih objekata na ovim prostorima, u kojem je bilo zaposleno oko 150 radnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije