Investicije / PROJEKTI

Počinje opremanje namještajem škole u prirodi u Šabićima

01.07.2020. 10:51 / Izvor: Akta.ba

U Šabićima (općina Trnovo) ove godine trebao bi biti završen projekat proširenja škole u prirodi, čija je vrijednost 1,5 miliona maraka.

Kanton Sarajevo je kako je poslovni portal Akta.ba ranije pisao ovaj projekat finansirao sa 1.100.000 KM, a Općina Trnovo sa 400.000 KM.

Nakon građevinski radova u školi je došao red i na opremanje. Tender za nabavku namještaja je objavljen, a zainteresovani ponuđači svoje ponude mogui poslati do 10.07.2020. godine.

Podsjećamo, projekat dogradnje objekta područne škole u Šabićima sa “školom u prirodi”, koja djeluje u sastavu OŠ “Zaim Kolar” implementira Općina Trnovo, a finansijeri su Općina i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Dogradnjom etaže i mansarde na postojeći objekat, dobivena je nova funkcionalna cjelina-hostelski smještaj kao ugostiteljskih sadržaja (kamin sala, restoran, kuhinja), tako da objekat škole pored osnovnog edukativnog karaktera ima i hostelsko-ugostiteljski tj. turistički karakter, kakav i treba posjedovati jedna škola u prirodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije