Počinje realizacija prve faze projekta vodosnabdjevanja Brezovice

28.09.2020. 12:18 / Izvor: SRNA
Počinje realizacija prve faze projekta vodosnabdjevanja Brezovice

Opština Pale i preduzeće "Vodovod i kanalizacija" ove sedmice potpisaće ugovor o izgradnji rezervoara na lokalitetu Brezovice.

Opština Pale i preduzeće "Vodovod i kanalizacija" ove sedmice potpisaće ugovor o izgradnji rezervoara na lokalitetu Brezovice, čime će biti započeta realizacija projekta vodosnabdijevanja ovog naselja.

Na taj način, naglašavaju u opštini Pale, otklanjaju se sve nedoumice u smislu "ko, kada i kako će graditi ovaj vodovodni sistem".

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je Srni da je nedostatak urednog vodosnabdijevanja Brezovica problem koji traje već tri decenije i da su bili bezuspješni svi dosadašnji pokušaji da se riješi, jer se u praksi potvrdilo da izdašnost postojećeg izvorišta ne može da obezbijedi dovoljne količine vode za sve potencijalne korisnike na ovom području.

"Od početka mog mandata na funkciji načelnika opštine Pale posvećen sam rješavanju ovog vitalnog problema za stanovnike Brezovica i poslije ozbiljnih i obimnih analiza došli smo do adekvatnog tehničkog rješenja i izradili glavni projekat kojom je definisano postavljanje pumpnih stanica i izgradnja novog rezervoara, što evo i započinjemo", istakao je Jugović.

On je pojasnio da je vrijednost cjelokupnog projekta procijenjena na 350.000 KM, te da će biti realizovan u dvije faze - prva podrazumijeva izgradnju rezervoara do kraja ove građevinske sezone, dok će u drugoj fazi, već na proljeće naredne godine, biti realizovani svi preostali radovi.

"Opština Pale obezbijedila je novac za izgradnju rezervoara, a u budžetu za narednu godinu biće predviđena sredstva koja su potrebna da se ovaj važan projekat realizuje u cjelosti", rekao je Jugović.

On je dodao da se opština obratila za podršku i Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije, koji za realizaciju ovakvih projekata odobrava sredstva u maksimalnom iznosu do 40.000 maraka.

U opštini Pale su uvjereni da će realizacija novog projekta, koji prati do detalja razrađena tehnička dokumentacija, otkloniti sve nedostatke i stanovnicima Brezovica nakon dugogodišnjeg čekanja omogućiti potpuno uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije