Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar

13.05.2020. 18:38 / Izvor: Akta.ba
Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar

Radove finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 71.500 KM.

Polovinom naredne sedmice planiran je početak radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar, odnosno na dionici saobraćajnice koja povezuje ulice Soukbunar i Porodice Foht.

Radove finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 71.500 KM, dok je izvođač radova Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Kako je planirano u dostavljenom predmjeru i predračunu radova, koje je izradilo pomenuto komunalno preduzeće, na ovoj lokaciji koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici "Soukbunar“, bit će između ostalog postavljeno 280 metara novih kanalizacionih cijevi.

Po okončanju montažnih radova biće obavljeno geodetsko snimanje kako bi se nova trasa kanalizacione mreže upisala u katastar podzemnih instalacija, kao i ispitivanje novog cjevovoda posebnim kamerama.

Pomenuti projekat bit će realizovan na osnovu sporazuma o finansiranju radova kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" sporazum potpisao direktor Enver Hadžiahmetović.

Kako je navedeno u odredbama potpisanog sporazuma, radovi će započeti za deset dana, a završetak je planiran u roku od 30 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije