Investicije / PROJEKTI

Počinje rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže u urbanom dijelu Gradačca

02.02.2021. 15:18 / Izvor: Akta.ba

U sali za sjednice gradske uprave Grada Gradačca održan je koordinacijski sastanak vezan za početak radova na rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže u urbanom dijelu grada. Implementacijom ove projektne komponente biće rekonstruisano približno 40 km postojećih azbest-cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila kao i dotrajale mreže u centralnom urbanom području Gradačca u naredne dvije godine.

Ovaj sastanak je iskorišten za upoznavanje investitora, izvođača i nadzornog organa sa operaterima podzemnih instalacija. Dogovorena su imenovanja odgovornih osoba te dogovoreni principi komunikacije i način djelovanja u smislu efikasne koordinacije tokom izvođenja radova.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, JP Komunalac dd Gradačac, izvođača radova Konzorcija Buk Promet doo Bijeljina i Balegem doo Gradačac, BH Telecoma, firme Bridistel doo Brčko, DSL-Elektronika doo Modriča, Elektroprivrede BiH i Trgocentra doo Gradačac.

Početak radova na izmjeni azbest cementnih cijevi u centralnom dijelu grada Gradačac očekuje se početkom marta, a vrijednost ugovorenih radova je oko 2.400.000 eura.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije