Investicije / PROJEKTI

Počinje rekonstrukcija puta prema Skakavcu (Video)

22.04.2020. 08:23 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je prošle godine, zbog nepoštivanja odredbi, raskinut ugovor sa izvođačem radova na sanaciji klizišta i rekonstrukciji ulice koja vodi prema Skakavcu, putem javnog poziva, odabrana je nova firma koja je jučer započela radove na ovom lokalitetu.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima obišao lokaciju gdje su započeli pripremni radovi.

S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je obezbijedila sredstva sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će završetkom ovog projekta zaljubljenicima u prirodu biti olakšan dolazak do vodopada Skakavac, čije je šire područje proglašeno spomenikom prirode.

"Ova investicija je važna, ne samo za stanovnike ove mjesne zajednice, nego i za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila sredstva za realizaciju ovog projekta", istakao je Ajnadžić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije