Počinje rekonstrukcija puta prema Skakavcu

10.08.2019. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Počinje rekonstrukcija puta prema Skakavcu

Nakon provedene tenderske procedure za najpovoljnijeg izvođača radova odabrana je građevinska firma "Harysco" d.o.o. Sarajevo.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima te predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i građevinske firme "Harysco" d.o.o. Sarajevo obišao lokaciju gdje naredne sedmice započinju radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji ulice koja vodi prema Skakavcu.

Nakon provedene tenderske procedure za najpovoljnijeg izvođača radova odabrana je građevinska firma "Harysco" d.o.o. Sarajevo. S tim u vezi, predstavnica Zavoda za izgradnju KS Sadeta Kastrat potpisala je ugovor o izvođenju radova sa Harisom Zećom iz firme "Harysco".

S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je obezbijedila sredstva u iznosu od oko 185.000 maraka za sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste.

 

Na zahtjev Općine Centar, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je proveo proceduru odabira projektanta za izradu glavnog projekta sanacije, te proceduru za izbor najpovoljnijeg izvođača radova. Prema glavnom projektu kojeg je uradila firma „Design&QC“ predviđena je sanacija klizišta, izrada rigola na potezu postojeće saobraćajnice u blizini klizišta da ne bi došlo do daljeg obrušavanja, te asfaltiranje dijela saobraćajnice.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će završetkom ovog projekta zaljubljenicima u prirodu biti olakšan dolazak do vodopada Skakavac, čije je šire područje proglašeno spomenikom prirode.

"Ova investicija je važna, ne samo za stanovnike ove mjesne zajednice, nego i za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila oko 185.000 maraka za realizaciju ovog projekta, a intenziviranje radova očekujemo naredne sedmice poslije praznika", istakao je Ajnadžić.

Iz Zavoda za izgradnju je naglašeno da je rok za izvođenje radova 30 dana od dana uvođenja u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije