Počinju radovi na dionici puta Babin Do-Šabići

Investicije / PROJEKTI

Počinju radovi na dionici puta Babin Do-Šabići

24.05.2019. 11:17 / Izvor: Akta.ba

Ugovore o izvođenju radova sanacije, rekonstrukcije i zaštite puta Babin Do-Šabići, dionica Bijele Vode- Šabići, potpisao je danas direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač sa predstavnicima firmi izvođača radova “Orman” d.o.o i Grakop d.o.o Kiseljak Bedrijom Hadžić i Senadom Sejdićem.

Kako je naveo direktor Kovač, zamijenit će se kompletna kolovozna konstrukcija na ovoj dionici puta i izgraditi potporni zidovi na mjestima gdje je potrebno. Planirana je također obnova saobraćajne signalizacije.

Rok za izvođenje  radova je 60 dana.

"Ovo je nastavak zacrtanih aktivnosti Ministarstva i Direkcije. Obećali smo da ćemo početkom građevinske sezone otvoriti brojna gradilišta. Nastavljamo u tom smjeru i naše su procjene da  ćemo imati najmanje 50 realizovanih infrastrukturnih projekata na cestama Kantona Sarajevo u ovoj godini. Biće mnogo posla za izvođače radova, a naša su očekivanja da radove okončaju u rokovima, kvalitetno i prema ugovorenim standardima. Riječ je o domaćim, renomiranim kompanijama sa kojima smo do sada imali dobru saradnju", izjavio je ovom prilikom ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Predstavnici firmi  “Orman” d.o.o i “Grakop” naglasili su da će se radovi izvršavati prema utvrđenom dinamičkom planu te da će biti okončani u ugovorenom roku.

Ukupna vrijednost radova za ovu dionicu puta iznosi 298.413 KM, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije