Počinju radovi na izgradnji i sanaciji puteva u vrijednosti od 700.000 KM

18.09.2014. 10:10 / Izvor: eKapija.ba
Počinju radovi na izgradnji i sanaciji puteva u vrijednosti od 700.000 KM

Potpisivanjem Ugovora o izvođenju građevinskih radova između Općine Jajce i preduzeća Rudnici gipsa Donji Vakuf i Komotin Jajce počinje izgradnja, sanacija i rekonstrukcija gradskih ulica i lokalnih puteva na području općine Jajce.

Potpisivanjem Ugovora o izvođenju građevinskih radova između Općine Jajce i preduzeća “Rudnici gipsa” z.d.d. Donji Vakuf i „Komotin” d.o.o. Jajce počinje izgradnja, sanacija i rekonstrukcija gradskih ulica i lokalnih puteva na području općine Jajce u 2014. godini u vrijednosti od oko 700.000 KM.

Poslovi izvođenja radova na izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji gradskih ulica i lokalnih puteva na desnoj i lijevoj obali rijeke Vrbas povjereni su preduzeću Rudnici gipsa iz Donjeg Vakufa kao najpovoljnijem ponuđaču.

Rok za izvođenje radova je 60 dana, a prema potpisanim ugovorima izgradnjom, sanacijom i rekonstrukcijom su obuhvaćene gradske ulice Donja Katina, Bosanska, Vrbaska, put Baščeluci i plato ispod Kineskog zida, te lokalni putevi na desnoj i lijevoj obali rijeke Vrbas u naseljima Bešpelj, Zdaljevac, Cvitović, Šerići i mjesnim zajednicama: Kuprešani naselje Vidovići, Divičani naselje Spajići, Bulići naselje Crnoje, Šibenica, Bare, Lendići, Vinac, Mile, Prudi – Klimenta, Vrbica i Carevo Polje naselje Jelice.

Također, preduzeću Rudnici gipsa povjereni su radovi na rekonstrukciji i modernizacija lokalne ceste Divičani – Bistrica – Doribaba Dnolučki prsten.

Radovi na probijanju trase Vlasinje – Barevo LOT V povjereni su preduzeću Komotin d.o.o. Jajce kao najpovoljnijem ponuđaču. Rok za izvođenje radova je 60 dana, objavljeno je na web stranici Općine Jajce. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije