Počinju radovi na trajnom uređenju korita rijeke Ljubine

28.05.2016. 09:19 / Izvor: Fena
Počinju radovi na trajnom uređenju korita rijeke Ljubine

Radnici firme „GPI“ iz Konjica počeli su radove na trajnom uređenju korita rijeke Ljubine, sa sanacijom klizišta na lokalitetu Gora kod broja 3.

Radnici firme „GPI“ iz Konjica počeli su radove na trajnom uređenju korita rijeke Ljubine, sa sanacijom klizišta na lokalitetu Gora kod broja 3. Načlnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima je obišao lokalitet gdje se izvode radovi.

- Projektom je predviđena  izrada zidova od 90 metara na desnoj i lijevoj obali rijeke. Prosječna visina zida na lijevoj obali je od četiri do pet metara, a na desnoj od tri do četiri metra. Iza zida na lijevoj obali bit će postavljena drenažna cijev koja ima za cilj da prikupi podzemne vode. Regulacijom ovog dijela korita i sanacijom klizišta smanjit će se opasnost od plavljenja stambenih objekata koji se nalaze u blizini - naveo je načelnik Smajić.

Radove na sanaciji klizišta, kao i uređenje korita rijeke Ljubine finansirat će Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Općina Vogošća u iznosu od 211 842, 76 KM, a nadzor nad izvedenim radovima vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Zbog kompleksnosti položaja, ovi radovi će trajati 90 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije