Investicije / PROJEKTI

Počinju radovi na uređenju stadiona Blatuša u Brčkom

24.02.2021. 13:52 / Izvor: Akta.ba

Prema najavama nadležnih, nakon potpisanog ugovora sa izvođačem krajem prošle godine, za par sedmica trebali bi započeti radovi na rekonstrukciji i uređenju Stadiona malih sportova „Blatuša“ koji se nalazi u centru Brčkog. Za ove namjene je obezbijeđeno 141.000 KM bužetskih sredstava.

Dragan Peštić, nadzorni organ u Pododjelu za puteve i parkove, vladin Odjel za javne poslove, za “Radio Brčko” je kazao da je za namjene rekonstrukcije i uređenja Sportsko reakreacionog centra „Blatuša“ obezbijeđeno 141.000 KM bužetskih sredstava, a radovi bi, prema ugovoru, trebali biti okončani u roku od 45 dana.

Peštić je pojasnio da će, u naredne dvije sedmice, biti izvršeni pripremni radovi, odnosno preuzimanje podzemnih instalacija od operatera i vlasnika, koje je neophodno za izvođenje budućih radova uređenja Blatuše.

Realizacijom ovog projekta Blatuša će dobiti jedno novo, moderno i lijepo sportsko lice, a u planu je drenaža postojećeg terena i gradnja novog oborinskog kolektora od Blatuše do Brke u duljini od 390 metara.

Naredna faza radova je izrada sportske profesionalne podloge, a Peštić je napomenuo i mogućnost igranja takmičarskih utakmica u rukometu, nogometu i drugim sportovima kojima je Blatuša i namijenjena, do kraja ove takmičarske sezone. Na Blatuši je već postavljen profesionalni semafor za odigravanje utakmica Premijer lige u malom nogometu i rukometu.

PODIJELI:

TAGOVI:

stadion

brčko

radovi

blatuša

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije