Podrška EU Klasteru i njegovim članovima kroz projekat PERES

16.01.2018. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Podrška EU Klasteru i njegovim članovima kroz projekat PERES

Cilj projekta PERES je da čvršće poveže i umreži kompanije članice svih evropskih partnerskih organizacija.

Klaster RCSEE je, zajedno sa još nekoliko partnerskih organizacije iz zemalja članica EU, dobio podršku Evropske komisije za realizaciju projekta „Promoting European Rail Excellence Outside EU” – PERES.

Cilj projekta PERES je da čvršće poveže i umreži kompanije članice svih evropskih partnerskih organizacija i da im pruži konkretnu podršku u nastupu na vanevropskim tržištima, piše Mreža za poslovnu podršku.

70 odsto sredstava za realizaciju projekta obezbediće Evropska komisija, a 30 odsto je dužan da obezbedi Klaster (kroz konkretan rad i doprinos članova Tima Klastera, simbolične kotizacije za skupove i pokriće 30% putnih troškova).

Partneri Klastera železnica jugoistočne Evrope na ovom projektu su: DITECFER, I-TRANS, BTS Bahntechnik Sachsen i RAIL ALLIANCE.

Najvažnije aktivnosti projekta su sastanci predstavnika ovih organizacija u cilju osmišljanja kvalitetnih mehanizama za što čvršće povezivanje njihovih članova, a jedan od tih skupova (zajednička konferencija) biće organizovan za sve kompanije iz jugoistočne Evrope i u Beogradu tokom jeseni 2018. ili najkasnije početkom 2019. godine. Imaćemo priliku da svi zajedno u našem regionu ugostimo predstavnike najznačajnijih evropskih klastera i Evropske komisije u oblasti železnica i da se bliže i kvalitetnije povežemo sa kompanijama njihovim članovima. To će biti još jedna dobra prilika za poslovno umrežavanje i ostvarivanje kontakata.

Takođe, krajni cilj projekta PERES jeste da i određeni broj (nekoliko selektovanih kompanija) članova Klastera dobije priliku da se sa kompanijama članovima drugih evropskih partnerskih organizacija zajednički predstavi na jednom velikom vanevropskom tržištu koje će biti odabrano (verovatno na azijskom ili afričkom kontinentu).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije