Investicije / PROJEKTI

Podrška izgradnji Poslovne zone Glinište

14.09.2018. 08:39 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Suad Huskić, Premijer ZDK Miralem Galijašević i Ministar privrede ZDK Zlatko Jelić potpisali su ugovor za podršku izgradnji Poslovne zone Glinište u vrijednosti od 150.000 KM.

Na području općineTešanj trenutno se realiziraju investicije u dvije poslovne zone. Radi se o proširenju već postojeće Poslovne zone Bukva, u kojoj radi preko 3.000 radnika, a druga je razvoj Poslovne zone Glinište.

"Općina Tešanj, zajedno sa vladama ZDK i Federacije BiH investira oko 1,5 miliona KM u razvoj poslovnih zona na području općine Tešanj. Imamo vrlo izražen interes investitora za otvaranje novih pogona i radnih mjesta. Danas investitori zahtijevaju postojanje kompletne infrastrukture, na kojoj bi oni gradili svoje poslovne objekte", rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Vlada ZDK je u 2018. godini za podršku izgradnji šest poslovnih zona, te izradu projektne dokumentacije za dvije buduće poslovne zone na području ZDK izdvojila 828.746 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije