Pogledajte kako će izgledati objekat "Otoka Meandar"

19.10.2017. 09:01 / Izvor: Akta.ba

Pored objekta koji je predmet ovog projekta, u neposrednoj blizini se nalaze i već izgrađeni javni sadržaji.

Uz korito rijeke Miljacke i javno šetalište u sarajevskoj općini Novi Grad gradi se stambeno-poslovni objekat "Otoka Meandar" na blizu 30.000 m2 ukupne površine.

Investitor projekta Butmir d.o.o. Sarajevo objavio je kako će ovaj objekat izgledati po završetku gradnje.

Lokacija na kojoj je se gradi ovaj objekat naslanja se na ulicu Srđana Aleksića na zapadnoj strani, s koje je predviđen saobraćajni priključak za objekat. S jugoistočne strane parcela je ograničena koritom rijeke Miljacke i javnim šetalištem, a sa sjeveroistočne parcelom na kojoj je predviđena gradnja poslovnog objekta. Parcela je udaljena cca 100m od glavne gradske longitudinale i tramvajske pruge.

Pored objekta koji je predmet ovog projekta, u neposrednoj blizini se nalaze i već izgrađeni javni sadržaji: sportska dvorana, bazen i vjerski objekat – džamija.

Projektom je predviđena gradnja objekta ukupne bruto površine 29.989,6 m² sa stambenim i poslovnim sadržajima. Objekat je koncipiran u dva gabarita spratnosti P+4 i P+12. Unutar niskog objekta nalazit će se unutrašnje dvorište sa ravnim prohodnim krovom iznad 1. sprata.

Ispod kompletnog objekta je planirana gradnja podzemne garaže na dva nivoa.

U objektu su planirani sljedeći sadržaji: 216 parking mjesta u podzemnoj garaži, 44 poslovna prostora (u jednom će biti smještena trafo stanica, prema uslovima iz elektroenergetske saglasnosti), 73 poslovnih apartmana, 64 stanova, 37 ostava.

Kako navode iz kompanije Butmir, trenutno se zidaju vertikale prvog sprata iznad površine, a useljenje u objekat je planirano u augustu mjesecu naredne godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije