Pogledajte kako će izgledati poslovni objekat "DM montaža" u Brodu

03.09.2020. 12:36 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte kako će izgledati poslovni objekat 'DM montaža' u Brodu

Ovom preduzeću Opština Brod je dodijelila zemljište bez naknade .

Na parceli površine 4.000 metara kvadratnih, u poslovnoj zoni ''Skele'', u ulici Кralja Petra 1. Oslobodioca koju je Opština Brod, bez naknade, dodijelila preduzeću ''DM Montaža'', biće izgrađen savremeni poslovni objekat sa proizvodnom halom od 1.000 metara kvadratnih, dok će upravna zgrada zauzimati površinu od 300 kvadrata.

Nacrti na kojima je predstavljen budući izgled ovog proizvodnog pogona, govore da je riječ o modernom objektu.

Realizacija ove značajne investicija omogućena je zahvaljujući i brojnim olakšicama koje opština Brod pruža investitorima, a sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta. Jedna od njih je i dodjela zemljišta bez naknade, u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika.

Ovom preduzeću Opština Brod je dodijelila zemljište bez naknade jer će, na poslovima proizvodnje dijelova za energetska postrojenja, zaposliti 50 novih radnika. Prema najavama, početak izgradnje objekta očekuje se u drugoj polovini septembra ove godine.

Inače, ova respektibilna brodska firma bavi se poslovima montaže, izrade i remonta energetskih postrojenja. Uspješno posluje na tržištu EU i susjednih zemalja, a trenutno zapošljava oko 75 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije