Investicije / PROJEKTI

Pogledajte kako izgleda dionica autoceste Svilaj – Odžak

28.07.2020. 16:09 / Izvor: Akta.ba

Najsjevernija dionica autoceste na Koridoru Vc Svilaj – Odžak duga je 10,7 km i važna, ne samo zbog poboljšanja cestovne infrastrukture, nego i za regionalnu saradnju i bolju komunikaciju sa Europskom unijom.

Trenutno su u toku pripreme tehničkog prijema za kompletnu dionicu, a na projektu su ostvarene značajne uštede od 15 miliona KM jer su radovi završeni ispod ugovorene cijene.

Izgradnja ove dionice je su finansirana iz kredita EBRDa 40 miliona eura, EIB 11,8 miliona eura i bespovratna sredstva EU 17,4 miliona eura, osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Svilaj – Odžak je u nadležnosti JP Autoceste FBiH, a svi radovi na dionici autoceste završeni su u decembru 2017. godine.

Most Svilaj je u nadležnosti Ministarstva prometa i komunikacija BiH, a radovi su završeni u maju 2020. godine.

Međunarodni G.P. Svilaj - izgradnja u nadležnosti Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a radovi su počeli u maju 2020. godine.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije