Polaganje kamena temeljca za kompleks od 32 miliona KM

01.06.2021. 09:38 / Izvor: RTRS
Polaganje kamena temeljca za kompleks od 32 miliona KM

Višemilionski projekti odvijaće se u dvije faze – turističkoj i zdravstvenoj.

Zdravstveno-turistički velnes kompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” kod Kozarske Dubice biće jedinstven na ovim prostorima.

Polaganjem kamena temeljca, koje je planirano danas, biće ozvaničeni radovi za koje je Vlada Republike Srpske obezbijedila 32 miliona KM.

Nakon radova koji će trajati četiri godine, sa radom bi trebalo da počne ovaj, u potpunosti opremljen, zdravstveno-turistički kompleks, sa 365 smještajnih kapaciteta.

Zbog ljekovite vode, kvalitetne zdravstvene njege i prirodnih ljepota brojni pacijenti iz RS i regiona dugi niz godina koriste usluge banje Mlječanice.

Višemilionski projekti odvijaće se u dvije faze – turističkoj i zdravstvenoj. Turistička faza obuhvatiće izgradnju hotela sa bazenima, velnes centra, fudbalskog stadiona, sportskih terena, bungalova i umjetnih jezera sa trim-stazama.

Zdravstvena faza podrazumijeva unapređenje elektroterapije, savremene laboratorije, izgradnju dijagnostičkog centra sa najsavremenijim aparatima, hidro-bloka sa hidrobaričnim komorama i zgrade poluintenzivne njege. U bolnici ističu da im je cilj da “Mlječanica” postane lider u dijagnostici u regionu.

"S ovim novim aparatima mi ćemo biti lider ne samo u regionu, nego na čitavom Balkanu jer su ti aparati posljednje generacije, posljednja riječ tehnike", istakao je  v.d. direktora “Mlječanice” Darko Banjac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije