Investicije / PROJEKTI

Polovinom septembra u Sarajevu otvaranje prvog hotela za studente u BiH

15.07.2014. 15:55 / Izvor: eKapija.ba

U općini Novi Grad Sarajevo, tačnije u naselju Nedžarići u toku je izgradnja prvog hotela za studente u BiH. "Emiran Luxury University Hotel" predstavljen je kao dom visokog standarda za studente, a gradi se po principu hotela s tri zvjezdice.

U toku su završni radovi, a objekat će svečano biti otvoren polovinom septembra. Prve stanare primit će već od 1. oktobra, dakle, s početkom nove akademske 2014./15. godine.

Osim što će studentima pružati najsavremenije i najkvalitetnije usluge neophodne za neometan rad i život tokom studiranja, posebno je značajno da će u ovom objektu, prema procjenama menadžmenta, biti otvoreno 30 novih radnih mjesta, što je od izuzetnog značaja za općinu Novi Grad i Sarajevo.

Prema riječima predstavnika investitora firme "Emiran" d.o.o. Ismeta Dahića, riječ je o univerzitetskom hotelu, koji će raspolagati sa najsavremenijom opremom, koji će moći primiti oko 240 studenata u 92 dvokrevetne i 36 jednokrevetnih soba, a zainteresiranost je već sada velika.

Pored apartmana, četiri učionice, restorana, mesdžida i abdesthane, tu su mnogi prateći sadržaji koji će unaprijediti i upotpuniti kvalitetu studentskog života od kafe - internet kluba, slastičarne, frizerskog salona, fitnes kluba, saune, turskog kupatila, a hotel će 24 sata biti pod videonadzorom.

"Posebnu zahvalnost dugujemo rukovodstvu Općine Novi Grad Sarajevo koja nam je izdala sve neophodne dozvole za gradnju i omogućila da bez ikakvih administrativnih problema realiziramo ovaj projekat. Takav odnos administracije prema investitoru usmjerava nas da i u budućnosti investiramo na području ove lokalne zajednice. Ovom prilikom želim im se zahvaliti na moralnoj i ljudskoj podršci koju su nam pružili“, izjavio je Ismet Dahić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije