Investicije / NEKRETNINE

Položen kamen temeljac za gradnju Rudarsko - energetskog kompleksa "Stanari" kod Doboja

19.05.2008. 09:36 / Izvor: Fena

Izgradnja Termoelektrane Stanari kod Doboja trebalo bi da počne u maju naredne godine, a u subotu, 17. maja 2008. godine je postavljen i kamen temeljac za prvi objekat Rudarsko-energetskog kompleksa "Stanari".

Termoelektrana će biti izgrađena prema evropskim standardima za zaštitu životne sredine, najavili su predstavnici Rudnika i TE Stanari, naglašavajući da će na poslovima njene izgradnje biti angažirano oko 3.000 radnika, s tim da stalno zaposlenje treba da dobije oko 500 radnika s početkom rada tog objekta.

Izrazivši zadovoljstvo poslovanjem Rudnika i TE Stanari, Dodik je naglasio da će entitetska Vlada podržati sva ulaganja i koncesije koje doprinose ekonomskom razvoju RS-a i njenih privrednih subjekata.

Predsjednik “EFT grupe“, koja je vlasnik Rudnika i TE Stanari Vuk Hamović ponovio je da ta kompanija pregovora s Evropskom bankom za obnovu i razvoj i drugim međunarodnim finansijskim institucijama o finansiranju izgradnje TE "Stanari" i još nekih objekata u RS.

Podsjećamo, "EFT" dobio je koncesiju nad Rudnikom Stanari od strane bivše vlade RS-a čiji je premijer RS-a Dragan Mikerević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije