Položen kamen temeljac za izgradnju banje u Domaljevcu

02.09.2016. 14:51 / Izvor: Akta.ba

Zdravstveno-rehabilitacijski odnosno banjski odjel projektiran je kao dograđeni dio postojećeg Centra za zdravo starenje u Domaljevcu.

U Domaljevcu je potpisan ugovor o izvođenju I. faze radova na izgradnji zdravstveno-rehabilitacijskog odjela Centra za zdravo starenje i položen kamen temeljac. Ugovor o izvođenju radova nakon provedene natječajne procedure dodijeljen je tvrtki Vinković d.o.o.

Općinski načelnik Mario Jurkić je uz prisutstvo predstavnika izvođača radova, projektanta i nadzornog inženjera, suradnika, predstavnika javnog sektora u općini i građana položio kamen temeljac za izgradnju banje.

U svom obraćanju općinski načelnik Mario Jurkić istakao je značenje izgradnje ovog objekta ne samo za općinu Domaljevac-Šamac nego i šire, za pokretanje novih poduzetničkih ideja i stvaranje radnih mjesta koje će doprinositi opstojnosti u ovom dijelu Posavine.

"Uskoro će pedeset godina od kako naš narod priželjkuje izgradnju banja. Nažalost, 2013. godine početak izgradnje spriječile su određene političke strukture, koje nikako ne možemo razumjeti zašto su protiv izgradnje. Sada smo, oporavljajući se od poplava, uspjeli razbiti barijere i krećemo u izgradnju zdravstveno-rehabilitacijskog odjela Centra za zdravo starenje u kojemu će biti sadržaji hidro-terapije, termo-terapije, elektro-terapije, kinezi-terapije, magnetne-terapije, ultrazvuk-terapije i ostali zdravstveno-rehabilitacijski sadržaji", rekao je općinski načelnik Mario Jurkić u svom obraćanju povodom potpisivanja ugovora o građenju I. faze banja u Domaljevcu.

Polaganje kamena temeljca obilježeno je svečarski i popraćeno izvornim pjesmama i igranjem posavskih kola.

Opis građevine

Zdravstveno-rehabilitacijski odnosno banjski odjel projektiran je kao dograđeni dio postojećeg Centra za zdravo starenje u Domaljevcu. Banjski odjel se smješta paralelno sa jugo-istočinom prometnicom (Ulice Sportska i Ivana Mažuranića), južno od postojećeg Centra za zdravo starenje s kojim je višefunkcionalno povezan. Odjel je dimenzija 40x16 metara i projektiran je kao prizemelje plus jedan kat.

Ukupna korisna površina banjskog odjela obuhvaća 848 m2. Prizemlje objekta je u potpunosti podređeno zdravstveno-rehabilitacijskim sadržajima: hidro-terapijama, termo-terapijama, elektro-terapijama, kinezi-terapijama, magneto-terapijama, ultrazvuk-terapijama i ostalim zdravstveno-rehabilitacijskim sadržajima.

Na katu je prostor smještajnog karaktera kapaciteta koje može pružiti maksimalno 36 ležaja. Svaka smještajna jedinica ima svoje kupatilo te vezu uz glavni hodnik iz kojeg se može pristupiti stepenišnoj vertikali i prostoru za dnevni boravak. Preko prostora za dnevni boravak i hodnik ostvarena je veza sa postojećim Centrom za zdravo starenje unutar kojega je na raspolaganju još maksimalnih 15 ležaja.

Kuhinja, recepcija, uprava i dnevni boravak su uređeni u objektu Centra za zdravo starenje. Svi sadržaji na katu osnovnog i dograđenog objekta s prizemljem su povezani liftom. Nakon izgradnje odjela oba objekta predstavljat će jedinstvenu cjelinu sa svim potrebnim smještajnim i upravnim elementima za skrb starijih i nemoćnih osoba i zdravstvenu rehabilitaciju, ne samo budućih korisnika Centra za zdravo starenje nego i svih drugih zainteresiranih osoba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije