Položen kamen temeljac za objekat od 1,7 miliona KM

Investicije / PROJEKTI

Položen kamen temeljac za objekat od 1,7 miliona KM

07.11.2019. 09:48 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, položili su jučer kamen – temeljac za budući objekat dječijeg vrtića i mjesne zajednice  na Petrićevcu, u okviru višenamjenskog objekta čiju je izgradnju pomogla Vlada Srbije.

Tokom ceremonije, gradonačelnik Radojičić zahvalio se Vladi Srbije na donaciji od oko 1,4 miliona KM, kojom će na Petrićevcu biti izgrađen vrtić za više od stotinu mališana i objekat mjesne zajednice.

U okviru ovog projekta, Grad Banja Luka do sada je, vlastitim sredstvima, izgradio ambulantu porodične medicine u kojoj će biti pružane zdravstvene usluge za više od 6.700 pacijenata iz ovog naselja.

U nastavku projekta, uz ambulantu, biće izgrađen vrtić i mjesna zajednica, sa salom od stotinu mjesta i više kancelarija.

Izgradnju vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu izvodi građevinsko preduzeće „Tekton“ i „Građenje Đurić“, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1,7 miliona KM. Radovi bi, po ugovoru sa izvođačem, trebali biti okončani u roku od 300 radnih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije