Položen kamen temeljac za zgradu socijalnog stanovanja u Mostaru

08.04.2021. 14:47 / Izvor: Akta.ba
Položen kamen temeljac za zgradu socijalnog stanovanja u Mostaru

Bit će izgrađena tri stambena objekta sa po 24 stana za izbjegle i raseljene osobe.

U mostarskom naselju Sutina svečano je položen kamen temeljac za zgradu socijalnog stanovanja s 24 stambene jedinice namijenjenu za smještaj korisnika kolektivnih centara u Mostaru. Objekt će biti izgrađen u okviru Projekta CEB II "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja". Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istakao je tom prilikom kako će u sklopu tog projekta u Mostaru biti izgrađena tri stambena objekta sa po 24 stana za izbjegle i raseljene osobe koje su do sada bile smještene u kolektivnim centrima.

" Ovo je jedan od projekata koji povezuje sve razine vlasti u našoj državi zajedno s međunarodnim organizacijama koje ovo sve skupa podupiru. Druga zgrada će biti izgrađena par stotina metara niže od ove, a treća u naselju Kolonija u Rodoču. Ovo je početak projekta, a planirani završetak je za 300 dana. Vrijednost izgradnje ova tri objekta je viša od 3 miliona maraka, a Grad Mostar u svemu tome učestvuje s projektnom dokumentacijom te s riješenim lokacijama, dok većina novca dolazi s viših razina", naglasio je Kordić.

Ukupna vrijednost podprojekta Sutina u Mostaru 1.4 miliona maraka te je od toga 77 posto kreditnih sredstava CEB-a i 23 posto sredstava Grada Mostara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije