Poništen konkurs za izradu idejnog rješenja zgrade Centralne banke

27.10.2020. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Poništen konkurs za izradu idejnog rješenja zgrade Centralne banke

Kako se navodi u odluci objavljenoj na web stranici Centralne banke BiH, razlog poništenja konkursa je što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

Centralna banka Bosne i Hercegovine poništila je postupak javne nabavke usluge izrade idejnog rješenja poslovnog objekta Centralne banke Bosne i Hercegovine - Glavne jedinice Sarajevo, na lokalitetu "Hastahana" Marijin Dvor u Sarajevu.

Kako se navodi u odluci objavljenoj na web stranici Centralne banke BiH, razlog poništenja konkursa je što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva, odnosno ne ispunjava uslove iz konkursne dokumentacije u predmetnom postupku, sa aspekta određenih kriterija i uslova projektnog zadatka (tehničke specifikacije).

"Centralna banka Bosne i Hercegovine će o rezultatima provedenog Konkursa obavijestiti sve ponuđače koji su preuzeli konkursnu (tendersku) dokumentaciju u postupku, i to putem elektronske pošte", navodi se u odluci.

Podsjetimo, postupak javne nabavke usluge izrade idejnog rješenja za potrebe Centralne banke Bosne i Hercegovine - Glavne jedinice Sarajevo, pokrenut je u julu ove godine i to putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci.

U roku određenom za prijem ponuda, odnosno do 14. septembra 2020. godine, u skladu sa tekstom konkursne dokumentacije i načinom dostavljanja ponuda (konkursnih radova), uz obvezno osiguranje anonimnosti, dostavljeni su sljedeći radovi sa upisanom identifikacionom šifrom po izboru autora (prema redoslijedu zaprimanja): PRIZMA 2020; AX168; 11235813FIBO i AA9.

Konkursna komisija je nakon detaljne analize gore navedenih, dostavljenih radova, u skladu sa članom 34. stav (7) Zakona o javnim nabavkama i ovlaštenjem Centralne banke, konstatovala da niti jedan od dostavljenih radova (ponuda) ne ispunjava uslove iz konkursne dokumentacije u predmetnom postupku, u odnosu na kriterije određene u konkursnoj dokumentaciji i uslove projektnog zadatka.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije