Poništen tender za uređenje i opremanje zatvorenog bazena u Trebinju

24.03.2020. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Poništen tender za uređenje i opremanje zatvorenog bazena u Trebinju

Matično preduzeće a.d. Trebinje Zavisno preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" akcionarsko društvo Trebinje poništilo je tender za izvođenje radova na vanjskom uređenju i opremanju zatvorenog bazena (II faza).

Matično preduzeće a.d. Trebinje Zavisno preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" akcionarsko društvo Trebinje poništilo je tender za izvođenje radova na vanjskom uređenju i opremanju zatvorenog bazena (II faza), saznaje Akta.ba.

Tender je poništen jer nijedna od primljenih ponuda nije bila prihvatljiva.

Procijenjena vrijednost javne nabavke, bez PDV-a  iznosila je 1.350.000,00 КM.

Kako je navedeno u odluci o poništenju ponudu grupe ponuđača: „Integral Inženjering -Integra Inženjering" a.d. Laktaši se odbacuje iz razloga jer nije dostavljena garancija za ozbiljnost ponude koja je zahtjevana uz ponudu ponuđača.

Nadalje, u postupku ocjene provedenog postupka, Uprava preduzeća nije našla razloge, nepravilnosti niti propuste u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje Preporuke Кollisije za nabavku.

„U postupku je utvrđeno da je Кollisija u svemu pravilno postupila te da je preporuka o poništenju postupka nabavke data u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima i Tenderskim dokumentom. Naime, u postupku predlletne nabavke nesumnjivo je utvrđeno da nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva, čime su se stekli zakonski uslovi za poištavanje postupka javne nabavke“, obrazloženo je u poništenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije