Investicije / PROJEKTI

Poništen tender za vanjsko uređenje donje stanice Trebevićke žičare

31.10.2018. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Grada Sarajeva donio je o odluku o poništenju postupka javne nabavke "Izvođenje radova vanjskog uređenja donje stanice Trebevićke žičare" pokrenut putem Otvorenog postupka, saznaje Akta.ba.

Kako se navodi u Odluci, razlog poništenja je što cijena prihvatljive ponude znatno premašuje osigurana sredstva za predmetnu nabavku.

Tendersku dokumentaciju je preuzelo 15 ponuđača, a u određenom roku za dostavljanje ponuda na protokol ugovornog organa zaprimljena je jedna ponuda i to ponuda ponuđača "Džekos" d.o.o. Sarajevo.

Nakon otvaranja ponude, izvršena je detaljna analiza prispjele ponude te je utvrđeno da je ponuđač Džekos dostavio ponudu u skladu sa zahtjevima ugovornog organa, odnosno u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

Komisija je utvrdila cijenu prispjele ponude koja iznosi 488.977,36 KM bez PDV-a , odnosno 572.103,51 sa PDV-om, te dala preporuku gradonačelniku da se postupak poništi iz razloga što cijena dostavljene ponude premašujeosigurana sredstva za predmetnu nabavku, obzirom da procijenjena vrijednost nabavke iznosi 415.000,00KM, koliko je i osigurano sredstava u Budžetu, navodi se u Odluci.

Inače, kako je najavljivano, vanjsko uređenje objekata polazne i dolazne stanice Trebevićke žičare, trebalo bi biti okončano do kraja ove godine.

Na polaznoj stanici vanjsko uređenje obuhvata izgradnju novog pristupnog stepeništa iz Ulice Franjevačka u okviru čega je neophodno sanirati klizište i stabilizirati objekt uz stepenište. Planirano je da stepenište bude izgrađeno u kombinaciji prirodnog kamena i fero-betona s odgovarajućim rukohvatima, iluminacijom i vodilicom za bicikla. Uređenje prostora oko samog objekta polazne stanice podrazumijeva izgradnju pristupne saobraćajnice, parking mjesta, klupe, iluminacija, hortikulturalno uređenje, saniranje škarpi iznad stubova, itd.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije