Ponovljen tender za prodaju Instituta zaštite na radu i zaštite od požara

19.08.2013. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Ponovljen tender za prodaju Instituta zaštite na radu i zaštite od požara

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo uputila je ponovljeni javni poziv za prodaju 100% državnog kapitala preduzeća Institut zaštite na radu i zaštite od požara d.o.o. Sarajevo.

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo uputila je ponovljeni javni poziv za prodaju 100% državnog kapitala preduzeća Institut zaštite na radu i zaštite od požara d.o.o. Sarajevo.

„Budući da se na prvi poziv niko nije javio, riješili smo da ga ponovimo i to pod istim kriterijima. Bilo je zainteresovanih, ali prema našim procjenama, nisu stigli da prikupe potrebne dokumente za prijavu, zato idemo sa ponovljenim pozivom“, kazali su za eKapija.ba iz Kantonalne agencije za privatizaciju.

Poziv će objavljivati sve dok se neko ne javi ili dok Komisija Agencija za privatizaciju i Vlada Kantona Sarajevo ne odluče da promjene kriterije ili da snize cijenu.

Institut zaštite na radu i zaštite od požara je vrijedan 171.109 KM što predstavlja 100% ukupnog kapitala preduzeća, utvrđenog sa stanjem na dan 31.12.2012. godine.

U prošlom pozivu početna cijena prodaje je bila 250.000,00 KM, dok je u ovom 171.109,00 KM, depozit je 20.000,00 KM, a naknada za učešće 1.000,00 KM.

Osnovna djelatnost preduzeća su stručne usluge iz oblasti zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite čovjekove okoline, tehničko ispitivanje i analiza. Preduzeće ima četiri zaposlena radnika.

U pozivu se navodi da se ponude ispod početne cijene neće razmatrati niti biti vrednovane. Kriteriji za vrednovanje ponuda su zadržavanje u radnom odnosu postojeća četiri uposlena radnika preduzeća na period od tri godine, prijem u radni odnos tri nova radnika u prvoj godini od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, investiciona ulaganja u preduzeće u minimalnom iznosu od 100.000,00 KM u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora. Pored toga neophodno je ispunjavanje svih obaveza preduzeća prema zaposlenim radnicima, uplata neuplaćenih poreza i doprinosa, te zadržavanje registrovane djelatnosti preduzeća na period od tri godine od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Ovo preduzeće u svom posjedu ima poslovne prostorije površine 143,00 m2, posebni dio stambeno-poslovnog objekta, površine 71,00 m2, kao i dvije garaže.

Podsjećamo, Institut zaštite na radu i zaštite od požara je osnovan 1968. godine. To je naučnoistraživačka ustanova, koja pruža usluge iz oblasti zaštite od požara, zaštite na radu i zaštite okoliša na prostoru šire regije, te tehničko ispitivanje i analize.

Javno objavljivanje svih rangiranih ponuda će se održati u prostorijama Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo 06.09.2013. godine.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije