Ponovo objavljen tender za rekonstrukciju terminala naftnih derivata u Bihaću

12.05.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Ponovo objavljen tender za rekonstrukciju terminala naftnih derivata u Bihaću

Operator -Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo ponovo raspisali su tender za rekonstrukciju terminala tečnih naftnih goriva u Bihaću.

Operator -Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo ponovo raspisali su tender za rekonstrukciju terminala tečnih naftnih goriva u Bihaću.

Procijenjena vrijednost javne nabavke (bez uključenog PDV) je 9,7 miliona KM KM, odnosno 11, 3 miliona KM sa PDV-om.

Podsjetimo, isti tender je bio objavljen krajem prošle godine, ali je poništen u aprilu 2021. godine zbog, kako je navedeno, dokazivih razloga koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke.

Predmet ovog postupka je nabavka radova na rekonstrukciji terminala tečnih naftnih goriva Bihać, u skladu s projektom za izvođenje radova (Glavni-izvedbeni projekt), što podrazumijeva nabavku, isporuku, ugradnju, ispitivanje i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku i isporuku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni radi puštanje u pogon, kompletiranje dokumentacije za primopredaju radova i izrada projektne dokumentacije izvedenog stanja.

Obnovom terminala Federacija ispunjava jedan od zahtjeva Energetske zajednice, a to je obezbjeđivanje naftnih rezervi za 90 dana. Prošle je godine je otvoren obnovljeni terminal u Živinicama, kada je najavljen plan da se 2021. završi prva faza u Bihaću za koju su obezbijeđena sredstva, a potom i druga faza obnove u Živinicama. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije