Investicije / PROJEKTI

Ponovo raspisan poziv za II fazu uređenja i opremanja trebinjskog bazena

15.05.2020. 09:51 / Izvor: Akta.ba

Matično preduzeće a.d. Trebinje Zavisno preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" akcionarsko društvo Trebinje objavilo je javni poziv za II fazu izvođenja radova na vanjskom uređenju i opremanju zatvorenog bazena.

Vrijednost radova procijenjena je na 1.350.000,00 KM bez PDV-a, a rok za izvođenje rok 365 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Podsjećamo da je prošli tender za ovu nabavki poništen kako je tada navedeno u odluci o poništenju ponudu grupe ponuđača „Integral Inženjering -Integra Inženjering" a.d. Laktaši  iz razloga jer nije dostavljena garancija za ozbiljnost ponude koja je zahtjevana uz ponudu ponuđača.

Nadalje, u postupku ocjene provedenog postupka, Uprava preduzeća nije našla razloge, nepravilnosti niti propuste u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje Preporuke Кollisije za nabavku.

Za ovaj bazen nedavno je i nabavljena nova konstrukcija.

Kako je ranije najavljeno završetak radova na izgradnji zatvorenog bazena očekuje se u drugoj polovini 2020. godine.

Izgradnju zatvorenog bazena finansiraju Hidroelektrane na Trebišnjici sa oko 13 miliona KM.

Ovaj sportsko-rekreativni kompleks, ukupne korisne površine 10.000 metara kvadratnih, imaće dva bazena u prizemlju, veći olimpijskih dimenzija 50 sa 25 metara, bazen za rasplivavanje 25 sa 10 metara, kompenzacioni bazen i druge prateće sadržaje, svlačionice, teretanu, garderobu, prostorije za sudije, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnje, podzemne garaže, parking.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije