Ponovo raspisan tender za izgradnju kružnih raskrsnica u Banjoj Luci

01.05.2018. 07:18 / Izvor: Glas Srpske
Ponovo raspisan tender za izgradnju kružnih raskrsnica u Banjoj Luci

Početak izgradnje dva kružna toka u Aleji Svetog Save biće prolongiran za više od mjesec jer je Gradska uprava poništila tender za izbor izvođača radova, a uskoro se očekuje objava novog. 

Početak izgradnje dva kružna toka u Aleji Svetog Save biće prolongiran za više od mjesec jer je Gradska uprava poništila tender za izbor izvođača radova, a novi je raspisan jučer. 

Gradnja je planirana na raskrsnici Aleje i ulica Vase Pelagića i Vladike Platona, te na spoju Aleje sa Gundulićevom ulicom, a sve s ciljem ubrzanja protoka saobraćaja od Narodnog pozorišta Republike Srpske do studentskog kampusa.

Procijenjena vrijednost dva kružna toka je oko 450.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da su morali poništiti prvi tender jer je izabrani izvođača radova, koji je ispunjavao tražene uslove, predložio jednog od podizvođača koji nije priložio potrebnu dokumentaciju.

"Ostale ponude koje smo dobili su bile preko procijenjene vrijednosti što je za nas bilo neprihvatljivo i morali smo poništiti javnu nabavku. Zbog poništavanja tendera i ponavljanja procedure prolongiraće se početak realizacije projekta u odnosu na naše prvobitne planove. Da nismo poništili javnu nabavku radovi su mogli početi za 15 dana, a sada moramo čekati", kazao je Sandić. Objasnio je da postupak javne nabavke traje oko 40 dana.

"Ako tokom ponovljenog postupka ne bude žalbi, tek u junu možemo početi radove na dvije kružne raskrsnice. Ne planiramo da njihova gradnja počne istovremeno kako se ne bi stvarale saobraćajne gužve, već vjerovatno u razmaku od 15 do 20 dana", kazao je Sandić.

Ove godine planirana je gradnja više kružnih tokova u gradu, a koje će finansirati Grad i "Putevi RS".  Osim na pomenute dvije lokacije, planirana je gradnja kružnih tokova na spoju ulica Isaije Mitrovića i Solunske, kod  budućeg tržnog centra "Delta planet" i u naselju Lauš, kod "Sirana".

Građani smatraju da će kružne raskrsnice u Aleji  rasteretiti saobraćaj.

"Trenutno se gradi kružni tok na Rebrovcu i stvaraju se velike gužve. Možda je i bolje da se ti radovi ostave za ljeto kako u gradu ne bi došlo do saobraćajnog kolapsa", kazao je Damjan Vuković.

Gradnja kružnog toka na Rebrovcu je u toku i trenutno se radi na formiranju unutrašnjeg kruga kružnog toka. Pored toga, predviđeno je i struganje postojećeg asfalta i formiranje nove kolovozne konstrukcije, te uređenje terena i instaliranje nove saobraćajne signalizacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije