Investicije / PROJEKTI

Ponuđene lokacije za izgradnju objekta za smještaj MUP-a KS

30.08.2018. 09:55 / Izvor: Akta.ba

U Općini Centar je u ponedjeljak organizovan sastanak čija je tema bila utvrđivanje potencijalne pogodne lokacije za izgradnju objekta za smještaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i ove Općine.

"Svjestan sam činjenice da je ovo veliki kapitalan projekat za koji treba dosta vremena i novca ali želio bih da se barem pokrenu neke aktivnosti tokom mog mandata. Svi objekti koje koristi MUP KS su ili iznajmljeni ili pod restitucijom. Na ovaj način želimo trajno riješiti smještaj naših pripadnika. Također bismo na ovaj riješili pitanje zakonskih odredbi koje nalažu da za počinioce ili žrtve maloljetničkog nasilja imamo posebnu uređenu prostoriju za njihov smještaj, objasnio je ministar MUP-a Vedran Mulabdić, dodavši da je Vlada KS obezbijedila iznos od 2 miliona KM za ovu namjenu.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je ovom prilikom kazao da ova Općina može ponuditi nekoliko potencijalnih lokacija za ovu namjenu.

"Meni bi bilo jako važno da sjedište vašeg ministarstva bude na području općine Centar. Mi vama možemo ponuditi nekoliko lokacija koje vi možete poslije obići da vidite da li neke odgovaraju za vaše potrebe. Od ponuđenih lokacija dvije su u vlasništvu Općine Centar ispod tranzita odnosno Puta Mladih muslimana, u Vilsonovom te u Nahorevskoj ulici gdje ima dobrih prostornih mogućnosti, kao i Jukićevoj ulici preko puta firme Bosnalijek gdje možemo izdvojiti od 5.000 m2 zemljišta. U narednom periodu možete zajedno sa nama obići ponuđene lokacije da vidite koja najviše odgovara vašim potrebama", kazao je Ajnadžić.

Sastanku je, osim savjetnika općinskog načelnika za investicije Mustafu Resića i predstavnika nadležnih općinskih službi, također prisustvovao i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić.

Na nalog općinskog načelnika sutradan su predstavnici Općine Centar i MUP-a KS obišli ponuđene lokacije koje mogu biti iskorištene za izgradnju novog sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije