Posao od 14 mil. KM: Traži se nadzorni organ nad izgradnjom TE Banovići

18.01.2019. 14:06 / Izvor: Akta.ba
Posao od 14 mil. KM: Traži se nadzorni organ nad izgradnjom TE Banovići

U cijeli projekat izgradnje Termoelektrane Banovići do sada su uložena i višemilionska sredstva.

Radovi na izgradnji dugoočekivane Termoelektrane Banovići uskoro mogli početi.

Kako Akta.ba saznaje Rudnici mrkog uglja Banovići objavili su poziv u kojem traže nadzorni organ - inženjera nad implementacijom ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji - EPC ugovor po sistemu ključ u ruke za termoeletranu Banovići, blok 1- 350MW.

Procijenjena vrijednost nabavke je 14.000.000,00 KM bez PDV-a. Rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 4.3.2019. godine.

Ova javna nabavka odnosi se na tri grupe poslova prva od njih je usluge revizije i usluge nadzora nad izradom dokumentacije iz EPC Ugovora, zatim usluge nadzora nad izgradnjom na gradilištu Termoelektrane Banovići, blok 1-350 MW, i usluge nadzora nad proizvodnjom postrojenja i opreme i isporukom opreme za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 MW.

Iako su u junu 2017. godine, radovi na izgradnji Termoelektrane Banovići najavljeni za maj 2018. to se nije desilo. Razlozi su opravdani, kako su tada naveli iz Rudnika mrkog uglja Banovići zato što se nije željelo požurivati ni sa jednim faktorom nesmetanog početka izvođenja radova. 

U cijeli projekat izgradnje Termoelektrane Banovići do sada su uložena i višemilionska sredstva, kineski partner je do sada uradio izvedbeni projekat u koji su ulažili blizu 20 miliona eura. Rudnik je također potrošio 7-8 miliona KM.

Kako je ranije najavljivano rok za puštanje Termoelektranu u pogon je 40 mjeseci poslije kojih bi se moglo očekivati da najdalje do 2023. godine općina Banovići, Tuzlanski kanton ali i Bosna i Hercegovina dobiju elektranu za proizvodnju toplotne energije po najvišim i najzahtjevnijim standardima Evropske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije