Posao od 24 miliona KM: Počinje izgradnja drinskog nasipa

20.03.2018. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Posao od 24 miliona KM: Počinje izgradnja drinskog nasipa

Sa početkom građevinske sezone trebala bi početi i izgradnja drinskog nasipa u Semberiji čime će se riješiti dugogodišnji problem ovoga kraj

Sa početkom građevinske sezone trebala bi početi i izgradnja drinskog nasipa u Semberiji čime će se riješiti dugogodišnji problem ovoga kraja, a samim tim i smanjiti štete koje su tokom zadnje dvije plave dostigle iznos od 100 miliona KM.

Prvi radovi trebali bi početi u donjem toku rijeke Јanje.

Tender za izbor izvođača radova Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS već je objavilo i obuhvata izvođenje radova na izgradnji drinskog nasipa u okviru dionice 2, etape četiri sa regulacijom rijeke Janje i mostom na rijeci Janji u sklopu projekta Zaštite od poplava rijeke Drine u BiH, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Projekat će se realizovati iz kreditnih sredstava koje je BiH primila od Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) - Svjetska banka, za realizaciju Projekta odbrane od poplava rijeke Drine u BiH (DFPP).

Kako smo ranije pisali, prva faza radova podrazumijeva izgradnju nasipa u dužini od 4,6 kilometara, a na tom dijelu je u toku eksproprijacija zemljišta.

Projekt izgradnje drinskog nasipa kako je ranije najavljivano trebao bi trajati tri godine, tako da bi kompletan nasip trebao biti završen negdje 2021. ili početkom 2022. godine.

Ukupna družina drinskog nasipa je 33 kilometra, a projekat vrijedan 24 miliona KM.

Tender je otvoren do 24.4.2018. godine.

Više informacija OVDJE.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije