Posao vrijedan preko 22 mil. KM: Kreće izgradnja i opremanje Bolnice u Zvorniku

21.11.2019. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Posao vrijedan preko 22 mil. KM: Kreće izgradnja i opremanje Bolnice u Zvorniku

Kreće projektovanje, izgradnja i opremanje novog objekta Bolnice u Zvorniku, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Kreće projektovanje, izgradnja i opremanje novog objekta Bolnice u Zvorniku, saznaje poslovni portal Akta.ba.

U okviru ovog projekta koji će se raditi po sistemu ključ u ruke, planirana je i izgradnja parkinga, izgradnja podstanice medicinskih gasova i trafo stanice, adaptacija i opremanje postojećeg objekta.

Tender za izbor izvođača navedenih radova već je objavljen. Procijenjena vrijednost javne nabavke bez uključenog PDV iznosi 22.960.000,00KM.

Cijene građevinskih radova i ponuđene opreme i vrijednosti u ponudi su fiksne i neće se mijenjati tokom perioda važenja ugovora, izuzev u slučaju promjene zakonskih uslova poslovanja.

Rok  za završetak kompletnog posla koji je predmet nabavke  po sistemu ključ u ruke je 20 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao, rok za adaptacijiu i opremanje postojećeg objekta bolnice je 10 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao.

Sva medicinska oprema koja je predmet nabavke mora biti upisana u Registar lijekova i medicinskih sredstava kod Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, najdalje do momenta isporuke ugovornom  organu, o čemu je ponuđač dužan dostaviti odgovarajuće dokaze pri isporuci iste.

Najpovoljniji ponuđač dužan je da izvrši rušenje, odvoz zemlje, otpada i šuta i pripremi građevinsko zemljište.

Podsjećamo, Vlada RS je u julu ove godine odobrila izgradnju i opremanje novog bloka, te rekosntrukciju, adaptaciju i opremanje postojećeg objekta Bolnice Zvornik.

Direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović tada je rekao da Bolnica Zvornik pruža sekundarnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima regije Birač kojoj pripada sedam opština i šest domova zdravlja.

"Ovo je najveći projekat u regiji Birač. Medicinska oprema nije nabavljana duže od deset godina, a tri lamele postojećeg objekta stare su 50, 60 i 70 godina. Ovo je veliki dan za stanovnike regije Birač", naglasio je Popović.

Rok za dostavljanje potrebne tenderske dokumentacije je 05. janura 2020. godine.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije