Posljedica loših odluka vlasti u Palama: Batagon obustavlja poslove na Jahorini

05.03.2020. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Posljedica loših odluka vlasti u Palama: Batagon obustavlja poslove na Jahorini

"Batagon International AG" iz Švajcarske poslao je dopis Nadzornom odboru Olimpijskog centra Jahorina.

Nakon što je novosadska firma "Galens" odustala od gradnje hotela na lokaciji srušenog hotela "Jahorina", za šta je bila spremna da uloži čak 130 miliona maraka, kompanija “Batagon” je zaprijetila obustavljanjem rekonstrukcije hotela Bistrica. U oba slučaja kao razlog se navode potezi rukovodstva opštine Pale koji su štetni za investitore, piše Srpskainfo.com

"Batagon International AG" iz Švajcarske poslao je dopis Nadzornom odboru Olimpijskog centra Jahorina u kome ih obavještava da će biti prinuđeni da obustave investiciju od 50 miliona KM u hotel Bistrica, ako opština Pale ne ukine odluke o podizanju visine rente i cijene uređenja građevinskog zemljišta.

Inače, Batagon je u januaru 2019. u postupku javne prodaje kupilo hotel Bistrica sa zemljštem ispod hotela i zemljištem neophodnim za redovnu upotrebu za 5.985.900 KM.

"Posebno naglašavamo da je nakon kupovine hotela Bistrica od strane “Batagon International AG” odnosno društva Bat Hotel d.o.o. nastavljen radni odnos svih 101 zaposlenih u hotelu, pri čemu su zadržane visine primanja za sve zaposlene radnike i redovno su plaćana sredstva za penzijsko i invalidsko osiguranje. Naše društvo je specijalizovano za investiranje u različitim segmentima realnog i finansijskog sektora. Poslujemo u većem broju zemalja regiona i u svakoj od njih na teritoriji opštine na kojoj smo investirali bili smo dobodošli i imali podršku lokalne samouprave, a što nije slučaj na teritoriji opštine Pale", piše u dopisu “Batagona”, u kome mole i Vladu Republike Srpske da podrži investitore i stopira odluke nepovoljne za njih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije