Poslovna zona u Srebreniku na proljeće u funkciji, uskoro i javni poziv za dodjelu zemljišta

08.01.2021. 14:30 / Izvor: Akta.ba
Poslovna zona u Srebreniku na proljeće u funkciji, uskoro i javni poziv za dodjelu zemljišta

Iz budžeta Grada Srebrenika za ovaj projekat izdvojeno je oko 45.000 konvertibilnih maraka

U sklopu niza aktivnosti koje se već neko vrijeme vode a sve s ciljem stavljanja u funkciju poslovne zone Tinja Gornja, danas je u kabinetu gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića upriličeno potpisivanje ugovora o izgradnji pristupnog mosta za navedenu poslovnu zonu.

Iz budžeta Grada Srebrenika za ovaj projekat izdvojeno je oko 45.000 konvertibilnih maraka, dok je po osnovu javnog poziva od strane federalnog Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta doznačeno 127.000 maraka.

"Po elementima koji su definisani u ugovoru, krenuće se u kalendarski predviđenim rokovima u izvođenje građevinskih radova, tako da bi, ukoliko to vremenske prilike dozvole, ovaj veoma bitan građevinski objekat do proljeća već trebao biti stavljen u funkciju. Uporedo sa ovim projektom vode se i aktivnosti na projektovanju i izgradnji isključne trake za poslovnu zonu Tinja Gornja sa magistralne ceste M1.8, kao i aktivnosti na izgradnji pristupne saobraćajnice od magistralne ceste M1.8 do mosta i unutar poslovne zone Brezje", kaže gradonačelnik Omerović.

Izgradnja mosta i pristupne saobraćajnice osnovni je preduslov za stavljanje zemljišta u poslovnoj zoni Tinja Gornja na raspolaganje zainteresovanim privrednim subjektima.

Prema riječima gradonačelnika Omerovića, pomenuta poslovna zona, sa svim sadržajima u infrastrukturnom smislu, već u toku proljeća bi u potpunosti trebala biti stavljena u funkciju, što će značiti i otvaranje novih radnih mjesta u ovom najvećem privrednom potencijalu Grada Srebrenika.

Saznajemo da će uskoro biti raspisan i javni poziv za dodjelu zemljišta u poslovnoj zoni Tinja Gornja, što će biti okosnica privrednog razvoja Srebrenika za narednih sto godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije