Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Poštanska štedionica Republike Srpske ide u stečaj

16.08.2021. 10:01 / Izvor: Tanjug

Odluka o pokretanju stečaja u Poštanskoj štedionici, koja je u vlasništvu Ministarstva finansija RS (78,3 odsto) i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS (21,7 odsto) donesena je u junu na Skupštini akcionara.

Razlog za otvaranje stečaja je loše poslovanje i platežna nesposobnost preduzeća koje se proteklih godina bavilo izdavanjem poslovnih prostora koje ima u vlasništvu.

Zgrada Poštanske štedionice u centru Banjaluke, podseća Capital, prodata je prošle godine kompaniji "Prointer" za 2,6 miliona KM na licitaciji održanoj 6.maja.

Zgradu je prodao Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS, nakon što mu je Poštanska štedionica ustupila tu nekretninu zajedno sa zemljištem na ime djelimičnog izmirenja obaveze nastale po osnovu sudskog spora koji je Fond dobio.

Na kraju prošle godine Poštanska štedionica RS je imala još 2,86 miliona KM  neizmirenih obaveza prema Fondu PIO po osnovu tog spora, navodi se u informaciji.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije