Postignut dogovor: Kreće prodaja Doma penzionera

28.02.2019. 13:50 / Izvor: Avaz.ba
Postignut dogovor: Kreće prodaja Doma penzionera

Devastirana zgrada nekadašnjeg Doma penzionera u Nedžarićima u Sarajevu uskoro će se naći u prodaji.

Devastirana zgrada nekadašnjeg Doma penzionera u Nedžarićima u Sarajevu uskoro će se naći u prodaji. Procijenjena početna vrijednost je oko 13,3 miliona KM i ispod te cijene vlasnik, Federalni zavod PIO/MIO, neće ići, poručio je direktor zavoda Zijad Krnjić.

Kako je potvrđeno iz Zavoda za Avaz, postignuta je saglasnost sa Općinom Ilidža da ovaj objekat konačno dobije novog vlasnika.

Zavod PIO odavno je spreman na prodaju ali to nije bilo moguće dok se nisu riješili imovinsko-pravni odnosi s Općinom jer je ovaj Dom bio sagrađen na dijelu općinske zemlje, i Ilidža je tražila naknadu.

To je sada riješeno a prodaja će biti izvršena putem licitacije koju će provesti Agencija za privatizaciju FBiH, a Vlada je već ranije dala saglasnost.

"Napokon su riješene sve formalno-pravne pretpostavke. Konačno smo dobili rješenje i predali ZK izvadak Agenciji, što je bio preduvjet, tako da će ovih dana biti objavljena ponuda za prodaju. Očekujemo da će interes biti veliki", kazao je Krnjić.

U Agenciji za privatizaciju FBiH potvrdili su informaciju da se priprema prodaja Doma penzionera u Sarajevu.

"Ostalo je još da usaglasimo dva mala detalja i dat ćemo objavu o prodaji. To se može desiti ove ili iduće sedmice, zavisi od sastanka s direktorom Krnjićem", izjavio je Amer Bekrić, direktor Agencije.

Novac od prodaje bit će, prema najavama, usmjeren za stabilizaciju zavoda PIO. Trenutni deficit Zavoda je veći od 30 miliona KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije