Potpisan memorandum: U izgradnju Lječilišta Gata biće uloženo 4 miliona KM

20.06.2018. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Potpisan memorandum: U izgradnju Lječilišta Gata biće uloženo 4 miliona KM

Husein Rošić, premijer USK, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Irfan Balić, investitor, potpisali su u Bihaću Memorandum o saradnjii

Husein Rošić, premijer USK, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Irfan Balić, investitor, potpisali su u Bihaću Memorandum o saradnjii na investicionom projektu Lječilište Gata.

Prema prvim projekcijama riječ je o projektu vrijednom 4 miliona KM, a obuhvata stavljanje u upotrebu geotermalnih voda kroz izgradnju Iječilišnih i rekreacionih kapaciteta na području grada Bihaća i USK.

Husein Rošić i Šuhret Fazlić čelni ljudi USK i grada Bihaća ističu da će maksimalnim naporima ubrzati sve administrativne procedure za realizaciju investicionog projekta "Lječilište Gata". Već se krenulo s izmjenama Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Vrijednost investicionog projektat "Lječilišta Gata" prema Srednjeročnom planu ulaganja USK je četiri miliona KM, a obuhvata izgradnju Iječilišnih i rekreacionih kapaciteta.

Strategijom razvoja USK-a planiran je razvoj turizma na bazi termalnih izvora, čija je prisutnost i visoka kvaliteta utvrđena na ovim prostorima još osamdesetih godina prošlog stoljeća. Upravo u Gati je najpoznatiji izvor termomineralne vode koja je po kvaliteti i omjeru minerala 2. u Evropi.

Realizacija projekta Lječilišta Gata ključna je za razvoj zdravstvenog i rekreacionog turizma ovog kraja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije