Potpisan memorandum za početak izgradnje drinskog nasipa

13.03.2018. 15:20 / Izvor: SRNA
Potpisan memorandum za početak izgradnje drinskog nasipa

Ukupna vrijednost projekta za Republiku Srpsku iznosi 13,8 miliona dolara, što se u potpunosti finansira iz IDA kredita Svjetske banke.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Stefan Mitrović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su danas u Banjaluci memorandum o razumijevanju koji je osnov za početak izgradnje drinskog nasipa, koja se očekuje početkom juna.

Memorandum je osnov za realizaciju Projekta zaštite od poplava Drine, u okviru kojeg će biti finansirane aktivnosti na izgradnji nasipa duž lijeve obale te rijeke na potezu od Balatuna do Glavičica u dužini od oko 34 kilometra, uključujući i regulaciju rijeke Janje u dužini od oko 1,8 kilometara, od ušća Janje u Drinu, pa uzvodno.

Ukupna vrijednost projekta za Republiku Srpsku iznosi 13,8 miliona dolara, što se u potpunosti finansira iz IDA kredita Svjetske banke, koji u cijelosti vraća Vlada Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Tender za izvođenje radova koji obuhvataju regulaciju Janje u dužini od 1,8 kilometara od ušća, pa uzvodno i izgradnju nasipa u dužini od 2,8 kilometara od ušća te rijeke, pa do kanala Drina-Dašnica pripremljen je i spreman za objavu koja se može očekivati tokom sljedeće sedmice. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije