Potpisan okvirni sporazum za izgradnju bloka C na objektu osnovne škole na Šipu

03.07.2019. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Potpisan okvirni sporazum za izgradnju bloka C na objektu osnovne škole na Šipu

Potpisivanju okvirnog sporazuma prisustvovali su i sekretar Općine Jasna Beba, te savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktor firme „Unigradnja“ d.d. Sarajevo Mustafa Duraković potpisali su u utorak, 2. jula 2019. godine Okvirni sporazum za izvođenje radova izgradnje druge faze objekta osnovne škole na Šipu – Blok C.

Okvirni sporazum, ukupne vrijednosti 2.093.197,15 maraka sklopljen je na period od tri godine. Sporazumom su utvrđeni uslovi za sklapanje pojedinačnih ugovora o izvođenju radova na izgradnji druge faze škole na Šipu. Riječ je o najvećoj investiciji Općine Centar u poslijeratnom periodu.

Ovaj višemilionski projekt zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Kako je riječ o velikoj investiciji projekt se realizira u fazama. Podsjećamo, u prošlom mjesecu su načelnik Ajnadžić i ministrica Bogunić potpisali aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje druge faze osnovne škole čime su obezbijeđena sredstva za nastavak realizacije ovog projekta.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ovo jedan od najvažnijih projekata, koji će unaprijediti kvalitet života građana Mjesne zajednice „Betanija-Šip“.

"Izuzetno mi je drago da zajedno sa ministarstvom realiziramo ovako značajne projekte. Iako je Općina Centar izdvojila najveći dio sredstava za izgradnju škole na Šipu, ipak smo neizmjerno zahvalni Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za finansijsku podršku u realizaciji ovog projekta. Koristim priliku da vas informišem da se ubrzano radi i na realizaciji izgradnje objekta vrtića „Razigrani dani“, istakao je Ajnadžić.

Ministrica Bogunić je naglasila da je krajnji cilj Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo proširenje kapaciteta za predškolsku i školsku djecu.

"Prošlog mjeseca u ime Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo potpisala sam sa načelnikom Ajnadžićem aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje druge faze osnovne škole na osnovu kojeg smo izdvojili 500.000 KM. Rebalansom budžeta također smo izdvojili 1,5 miliona maraka za ovaj projekat", kazala je Bogunić.

Direktor Duraković je istakao da će firma „Unigradnja“ d.d. kao i do sada pratiti planiranu dinamiku izvođenja radova, a na osnovu obezbijeđenih sredstava.

"Do sada su na osnovu ranije potpisanih ugovora izvođeni radovi na izgradnji blokova A i B, a potpisivanjem današnjeg sporazuma stvorene su pretpostavke za izgradnju bloka C koji podrazumijeva učenički prostor. Konačno izgradnjom bloka C bit će zatvorena jedna cjelina", pojasnio je Duraković.

Potpisivanju okvirnog sporazuma prisustvovali su i sekretar Općine Jasna Beba, te savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije