Potpisan Protokol o zajedničkom učešću u izradnji ceste Donji Kakanj – Kondžilo

31.08.2020. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Protokol o zajedničkom učešću u izradnji ceste Donji Kakanj – Kondžilo

Nosilac aktivnosti na izboru izvođača radova bit će Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnel Isak potpisali su Protokol o zajedničkom učešću u realizaciji projekta izgradnje novoprojektovane dionice ceste Donji Kakanj – Kondžilo (Brnjic).

Protokolom je definisano da će Ministarstvo pored osiguranih 600.000 KM u ovoj godini, osigurati i 400.000 KM u sljedećoj godini za pomenuti projekat.

Općina Kakanj se obavezala da će za zajedničku nabavku za realizaciju predmetnog projekta osigurati 100.000 KM u tekućoj godini, te 100.000 KM u sljedećoj godini.

Nosilac aktivnosti na izboru izvođača radova bit će Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

"U prvu fazu smo već utrošili 1.500.000 KM zajedno s Trgošpedom i Tvornicom cementa. Evo osigurali smo i novčana sredstva za drugu fazu. Naime, prije nekoliko dana dobili smo 500.000 KM od Vlade FBiH za ovu dionicu puta. Danas smo potpisali protokol na osnovu kojeg će ZDK izdvojiti 1.000.000 KM za pomenuti put. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 3.000.000 KM. Znači mi smo obezbijedili kompletna novčana sredstva za završetak ove dionice puta. Postoji još obaveza kakanjskog rudnika koja se odnosi na izgradnju brane i dionice do džamije, tj. do spoja s regionalnom cestom. Iskreno se nadam da će i RMU Kakanj pratiti ovu dinamiku i da ćemo sljedeće godine imati završen put", rekao je Šljivo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije