Potpisan sporazum koji će omogućiti razvoj poslovne zone Vranješ

28.06.2018. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Potpisan sporazum koji će omogućiti razvoj poslovne zone Vranješ

Protokol o saradnji Garantni fond je do sada potpisao sa 21 lokalnom zajednicom u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoje Krčmar potpisali su Protokol o saradnji, kojim će biti proširena mreža podrške različitim projektima iz oblasti privrede.

Načelnik Ćosić je napomenuo da je Garantni fond jedna od najznačajnijih finansijskih institucija Republike Srpske koja zajedno sa Investiciono razvojnom bankom čini okosnicu finansijske podrške kako privredi, tako i javnim instistucijama u Srpskoj.

"Drago mi je da se u Protokolu o saradnji nalazi dio koji se odnosi na poslovnu zonu Vranješ. Time ćemo stvoriti mogućnost da privrednim subjektima koji tamo nađu sjedište omogućimo da, u slučaju kreditnih zahtjeva komercijalnim bankama i podnošenjem zahtjeva Fondu, i dobiju garanciju", rekao je Ćosić nakon potpisivanja protokola.

Protokol o saradnji Garantni fond je do sada potpisao sa 21 lokalnom zajednicom u Republici Srpskoj.

Direktor Fonda Radivoje Krčmar napomenuo je da je Fond osnovan radi pružanja podrške razvoju preduzetništva kroz olakšanje pristupa finansijskim sredstvima neophodnim za poslovne aktivnosti preduzetnika u Srpskoj.

Ovim Protokolom potpisnici će razvijati međusobnu saradnju s ciljem unapređenja i koordinacije aktivnosti. Neke od njih su podrška razvoju sektora građevinarstva, podrška razvoju stakleničke i plasteničke proizvodnje, podrška razvoju različitih oblika turizma na području opštine, kao i razmjena informacija te stručno usavršavanje kroz organizaciju seminara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije