al
Potpisan Sporazum o izgradnji gasovoda Igman-Hadžići

Investicije / PROJEKTI

Potpisan Sporazum o izgradnji gasovoda Igman-Hadžići

19.04.2019. 14:59 / Izvor: Akta.ba

Sporazum o realizaciji projekta "Izgradnja gasovoda Igman-Hadžići" potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktorica KJKP "Sarajevogas" Nihada Glamoč.

Izgradnja gasovoda na ovoj lokaciji će se finansirati sredstvima Kantona Sarajevo, preko resornog ministarstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 KM i biće utrošena na građevinske radove i nabavku materijala  za izgradnju gasovoda.

"Danas potpisani sporazum je dio  redovnih aktivnosti koje sprovodimo sa Sarajevogasom. Realizacijom projekta uradit će se uvezivanje gasnog prstena, kao i uvezivanje općina Hadžići i Trnovo, ali i općine Ilidža, čime će se dobiti bolja snabdjevenost i sigurnost u isporuci prirodnog gasa", naglasio je ministar Mandić, te istakao da Sarajevogas kao jedna evropski organizovana kompanija, može poslužiti kao primjer svim drugim komunalnim preduzećima.

Uz zahvalnost resornom ministarstvu i Vladi KS na podršci ovom projektu, direktorica Glamoč je naglasila da je ovo jedan od strateških ciljeva "Sarajevogas"-a. 

"Prva faza ovog projekta , izgradnja 4,7 kilometara gasovoda, završena je prošle godine, a u 2019.godini projekt nastavljamo sa izgradnjom novih 11 kilometara. Svi pripremni radovi su završeni i u narednih 10 dana ćemo započeti sa aktivnostima na terenu. Rok za završetak je 90-120 dana, nadamo se da ćemo do početka grejne sezone postaviti mjernoregulacionu  stanicu na području općine Hadžići i čime će ovaj projekt biti završen", istakla je direktorica Glamoč.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije