Potpisan sporazum o izgradnji kružne saobraćajnice vrijednosti 500.000 KM

24.07.2018. 12:52 / Izvor: SRNA
Potpisan sporazum o izgradnji kružne saobraćajnice vrijednosti 500.000 KM

Kružna saobraćajnica biće izgrađena na mjestu ukrštanja magistralnih puteva iz pravca Istočnog Sarajeva, Beograda i Banjaluke.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas su u Vlasenici potpisali sporazum o izgradnji kružne saobraćajnice u toj opštini, u koji će ovo preduzeće uložiti oko 500.000 KM.

Kružna saobraćajnica biće izgrađena na mjestu ukrštanja magistralnih puteva iz pravca Istočnog Sarajeva, Beograda i Banjaluke, rekao je novinarima Nešić.

"Sve kružne raskrsnice koje mi danas radimo, rade se na zahtjev lokalnih zajednica. Oni su poslali `Putevima Republike Srpske` šta je to njihov prioritet i jedan od tih prioriteta je kružna raskrsnica", rekao je Nešić.

Nešić je objasnio da je sporazumom predviđeno da projektno-plansku doklumentaciju uradi opština Vlasenica, te da pola sredstava za rješavanje imovinsko-pravnih pitanja obezbijedi opština Vlasenica, a drugu polovinu JP "Putevi Republike Srpske".

"Čim opština dostavi gotovu projektnu dokumentaciju, mi ćemo raspisati tender za izbor najboljeg ponuđača", izjavio je Nešić.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Srpske" danas je u Vlasenici izjavio da će ovo preduzeće krajem sedmice raspisati tender za projektovanje i rehabilitaciju puteva Milići-Vlasenica i Vlasenica-Han Pijesak.

Načelnik opštine Vlasenica novinarima je izjavio da je izgradnja kružne saobraćajnice važan projekat za građane te opštine, ali i regije, jer se time omogućava bezbjedniji i brži protok saobraćaja na toj dionici.

"Ovo je još jedan pokazatelj da Vlada i institicije Republike Srpske vode računa o građanima. Ovim rješavamo ključni problem u opštini Vlasenica kada je riječ o infrastrukturi", rekao je Kraljević.

On je dodao da će stručne službe opštine u narednih nekoliko dana završiti plansko-projektnu dokumentaciju kružnog toka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije