Potpisan sporazum o izradi projekta za proglašenje "Duge Njive na Trebavi" parkom prirode

08.09.2021. 08:20 / Izvor: SRNA
Potpisan sporazum o izradi projekta za proglašenje 'Duge Njive na Trebavi' parkom prirode

Sporazum o naučnoj, stručnoj i poslovnoj saradnji potpisali su načelnik opštine Jovica Radulović i dekan fakulteta Saša Čvoro.

Predstavnici opštine Modriča i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci potpisali su sporazum o izradi projekta za proglašenje Duge Njive na Trebavi parkom prirode.

Sporazum o naučnoj, stručnoj i poslovnoj saradnji potpisali su načelnik opštine Jovica Radulović i dekan fakulteta Saša Čvoro.

Čvoro je istakao da će studenti treće godine studijskog programa arhitektura sredinom oktobra posjetiti Dugu njivu i druge lokalitete i početi na izradi projektnog zadatka.

"Vjerujem da ćemo sa lokalnom administracijom napraviti zanimljiva rješenja za ovaj prostor", rekao je Čvoro.

Radulović je rekao novinarima da je dogovoreno da studenti ovog fakulteta dođu na prostor Sportsko-rekreativnog centra u Riječanima, gdje će izraditi idejno rješenje za uređenje Centra koji bi bio dio Projekta "Duga Njiva park prirode".

On je naveo da je rukovodstvo opredijeljeno da kompletna Trebava dobije status parka prirode, što bi bilo značajno za ovaj prostor i za Republiku Srpsku.

Radulović je rekao da je planirano da projekat bude završen naredne godine, nakon čega će biti predstavljen javnosti i potencijalnim investitorima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije