Potpisan sporazum o rekonstrukciji mosta preko Drine u Zvorniku

05.12.2017. 07:43 / Izvor: SRNA
Potpisan sporazum o rekonstrukciji mosta preko Drine u Zvorniku

Stevanović je izrazio očekivanja da će u januaru naredne godine biti pripremljena tenderska dokumentacija, da će do kraj marta biti odabran izvođač radova

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisali su jučer Sporazum o sprovođenju projekta rekonstrukcije mosta Kralja Aleksandar Prvog Karađorđevića, koji preko rijeke Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik.

Tegeltija je rekao novinarima da je vrijednost projekata procijenjena na oko 600.000 evra i dodao da je sredstva za tu namjenu obezbijedila Vlada Srbije, dok će Vlada Republike Srpske i grad Zvornik pratiti sprovođenje projekta.

"Uz sve probleme koji se mogu pojaviti, nadam se da će rekonstrukcija ovog mosta biti završena ovog ljeta", rekao je Tegeltija.

On je istakao da je sa Stevanovićem razgovarao i o budžetu grada za narednu godinu, te o formiranju nekih institucija u ovoj lokalnoj zajednici koja je ranije dobila status grada.

Stevanović je izrazio očekivanja da će u januaru naredne godine biti pripremljena tenderska dokumentacija, da će do kraj marta biti odabran izvođač radova, te da će početkom aprila početi rekonstrukcija mosta.

"Pretpostavljam da će tu biti problema u vezi sa obezbjeđivanjem raznih dozvola i saglasnosti jer je riječ o graničnom mostu između Srbije i BiH, uključujući i Republiku Srpsku i `Vode Srpske`. Sve to treba usaglasiti", rekao je Stevanović.

On je pojasnio da rekonstrukcija mosta predviđa zamjenu dotrajalih djelova čelične konstrukcije, pjeskarenje i farbanje kompletne konstrukcije, zamjenu kolovoza, osvjetljenje mosta, kao i druge poslove koji će biti predviđeni projektom.

Stevanović se zahvalio Vladi Republike Srpske i Vladi Srbije, kao i ministru Tegeltiji koji je pokazao razumijevanje za sve ono što se u Zvorniku planski radi.

Željezni most preko rijeke Drine između Zvornika i Malog Zvornika izgrađen je sredstvaima Aleksandra Prvog Karađorđevića 1929. godine, a kralj ga je pustio u saobraćaj 1930. godine.

Foto: Srna

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije