Potpisan sporazum za izgradnju fudbalskog centra u Prnjavoru

31.05.2019. 14:07 / Izvor: Akta.ba
Potpisan sporazum za izgradnju fudbalskog centra u Prnjavoru

Fudbalski i sportski centar u Prnjavoru imaće glavni teren sa prirodnom travom i pomoćni sa vještačkom travom.

U Prnjavoru je jučer potpisan sporazum o izgradnji sportskog fudbalskog centra koji će biti realizovan u okviru projekta "FIFA gol", prvog projekta ovakve vrste koji će se realizovati u Republici Srpskoj, a za šta je opštini Prnjavor odobreno oko 300.000 dolara.

Sporazum su potpisale četiri strane i to predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, načelnik opštine Prnjavor  Darko Tomaš i predsjednik Fudbalskog kluba "Ljubić" Prnjavor Zoran Deket.

Ovaj sportski kompleks je od izuzetnog značaja kako za opštinu Prnjavor tako i za cijelu Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, njihove fudbalske saveze i za region, istakao je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Кovačević.

"Izgradnja centra će biti značajna i za mladost Prnjavora jer ovdje neće dolaziti samo fudbaleri već svi sportisti. Takvo nešto nismo imali na ovim prostorima", rekao je Кovačević.

Fudbalski i sportski centar u Prnjavoru imaće glavni teren sa prirodnom travom i pomoćni sa vještačkom travom, ali i objekat sa potrebnim propratnim sadržajima, precizirao je vršilac dužnosti izvršnog direktora administracije Nogometnog saveza BiH Nihad Hodžić.

"U prvoj fazi radit će se  pomoćni teren sa vještačkom travom i time otvaramo priču oko kompletnog sportskog centra koji će na neki način biti  trening centar i za sve selekcije Fudbalskog saveza  RS , ali i Nogometnog saveza BiH", rekao je Hodžić.

Potpisivanjem ugovora danas je napravljen konkretan potez za realizaciju projekta "FIFA gol" i donaciju sredstava koju  opština Prnjavor  treba da dobije od Nogometnog saveza BiH i FS RS, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

"Obaveza donatora je da osigura 300.000 dolara za realizaciju projekta, obaveza opštine Prnjavor je da obezbijedi lokaciju i  potrebne dozvole, FК„Ljubić“  ima obavezu da obezbijedi projektnu dokumentaciju", rekao je Tomaš i dodao da je izrada tehničke dokumentacije  pri kraju, a čim sredstva budu na računu pristupiće se raspisivanju tendera i izboru izvođača radova.

"Jedna od obaveza opštine je da upravlja kompletnom infrastrukturom koja bude izgrađena, da omogući da sve fudbalske selekcije u RS i BiH, ali i druge selekcije koriste ove terene", rekao je načelnik Tomaš i pojasnio da se sredstva za ovu namjenu moraju realizovati do kraja ove godine.

Tomaš kaže da izgradnjom sportskog kompleksa koji će se nalaziti u industrijskoj zoni Vijaka mnogo dobijaju i Opština Prnjavor i Republika Srpska. Još jednom je naglasio da je za Prnjavor  čast što je izabran da bude svojevrsni  fudbalski centar, što se može zahvaliti i predanom radu FК „Ljubić“ u proteklom periodu.

Budući sportski centar biće na dobrobit svih građana i   moći će ga koristiti svi klubovi i sportisti iz Prnjavora jer je osim fudbalskih terena planirana je izgradnja i atletske staze kao i teretane, istakao je predsjednik FК „Ljubić“ Zoran Deket, zahvalivši se pri tome svima koji su omogućili da Prnjavor postane sjedište jednog ovakvog sportskog fudbalskog  centra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije