Investicije / PROJEKTI

Potpisan Ugovor o izgradnji nove školske dvorane u Željeznom Polju

07.08.2020. 11:06 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća „Hunes“ d.o.o. Žepče Nesib Husičić, potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove školske dvorane za Osnovnu školu „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju. Potpisivanju ugovora su prisutvovali pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić i direktor poduzeća „PLATO“ d.o.o. Žepče Ilija Udovičić, koje će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Za izgradnju nove školske dvorane u Željeznom Polju, osigurana je sva projektno- tehnička dokumentaciju kao i potrebna odobrenja za izvođenje radova. Do sada su urađeni temelji i „mrtva“ ploča, kao i kotlovnica.

Ovim ugovorom nastavit će se grubi građevinski radovi, odnosno zidanje i pokrivanje dvorane.

Ukupna vrijednost radova predviđenih po potpisanom ugovoru iznosi 224.738,27 KM. Sredstva za izgradnju su osigurana ugovorom o sufinanciranju projekta Ministarstva za obrazovanje, znanost, kulturu i sport ZDŽ i Općine Žepče, od čega Ministarstvo sudjeluje u iznosu od 100.000,00 KM, Općina Žepče sa 30.000,00 KM, dok će preostali iznos sredstava od 94.738,27 KM Općina Žepče platiti po ispostavljenoj okončanoj situaciji, početkom proračunske 2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije