Potpisan ugovor o izgradnji parka u Novom Sarajevu

04.10.2018. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o izgradnji parka u Novom Sarajevu

Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith danas su potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka sa vanjskim uređenjem kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu.

Koldžo je rekao da će se to biti jedan od najljepših parkova na području općine. Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Predviđeno je i proširenje parkinga kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta.

Projektom je predviđena izgradnja amfiteatra u blizini Međunarodnog centra, zatim dječjeg igrališta, te "ostrva" koja se obogaćuju elementima urbanog mobilijara. Moći će se koristiti za ljetne radionice i druge aktivnosti na otvorenom Međunarodnog centra, obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju.

Dječije igralište je planirano kao dodatni sadržaj za djecu uzrasta od dvije do 12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda.

Unutar travnate površine, između postojećih stabala, koja se zadržavaju, predviđene su popločane pješačke staze.

Vrijednost ugovora iznosi 678.780 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije